maanantai 18. huhtikuuta 2016

Saanan laukku (9. lk)

Tein lopputyöksi itselleni putkilaukun, koska tarvitsin laukkua, joka on tarpeeksi iso itselleni. En löytänyt mistään sopivaa ohjetta sellaiseen laukkuun, minkä minä olisin halunnut, joten päätin tehdä laukkuun kaavat ihan itse. Eli tämän laukun olen ihan itse suunnitellut. Sain tietenkin laukkuun inspiraatioita netitä ja muista kuvista, mutta ne evät olleet silti minulle hyviä. 


Kaavojen tekeminen oli haastavaa, mutta silti helpompaa, kuin osasin odottaa. Haastavinta oli selvittää oikea koko laukun päätyihin, koska ne olivat ympyröitä. Laukussa on päädyssä pienempi tasku (Laukun vasemmalla) ja sen halusin ehdottomasti laukussa olevan. Laukussa on vuorikangas sisällä ja laukun näkyvä osa on keinonahkaa. 


Kokonaisuudessaan onnistuin laukun tekemisessä ja sain sen yllättävän nopeasti tehtyä. Vaikka onnistuin laukun tekemisessä, se oli erittäin haastava tehdä. Laukussa oleva vuori ja sen yhdistely keinonahkaan ja päädyt vielä ympyröitä, jotka pitäisi ommella laukkuun kiinni ja hihnan mitoittelu oikeaan kohtaan, kun tasku on irti laukusta. Voin sanoa, että laukussa oli paljon ongelmia ja paljon purkausta ja tietenkään nuppineulojen pistelyiltä sormiin ei säästytty. Eli työ vaati kirjaimellisesti verta, hikeä ja kyyneliä. 

Työn tein siis koulussa käsityötunnilla. Ompelin työn ihan normaalilla ompelukoneella ja käytin omia kätösiäni työssä. Jos tekisin vastaavan työn, en tekisi mitään toisin. Olen erittäin tyytyväinen työhön. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti