perjantai 1. huhtikuuta 2016

7.luokan vaatetukseen ideaa

Hiihtoloman jälkeen pärähti käyntiin 7.luokkalaisilla vaatetusjakso, jossa tarkoituksena olisi jokaisen tehdä omannäköinen alaosan vaate. Neuletöistä iso osa on jo valmistunut ja nyt niitä jatketaan tässä rinnalla. Vaatetuksessa tarkoituksenamme on syventää kaavoittamisen taitoja ja vahvistaa vaatteen ompelutaitoja. Jokaisen oppilaan tulisi tänä vuonna harjoitella myös vetoketjun ompelua eli se on joko mukana vaatteessa tai jo aiemmin tehdyssä pussukassa tai myöhemmin tehdyssä harjoitustyössä.


Ensimmäisellä tunnilla virittäydyttiin aiheeseen muotoilutehtävän avulla, jossa oppilaat tekivät kolmen hengen ryhmissä kevätmuotiin desing-luomuksia. Tässä kuvia yhden ryhmän muotoilutehtävän tuloksista. Toiselle ryhmälle suunnittelutehtävä laajeni, koska hoksasin antaa ryhmille tietyt alaosan vaatteet suunniteltaviksi ja vapaammin materiaalia käyttöön. Siinä hötäkässä kuitenkin unohdin ottaa kuvia. Hauskaa oli ja vaatekappaleiden esittelemisen ja kaavojen miettimisen jälkeen olikin helppo aktivoitua etsimään pinterestistä omaan tyyliin sopivia alaosan vaatteita. 





Suunnittelua jatkettiin materiaaleihin tutustumisella ja kaavamerkki ryhmätehtävällä. Top modeleita piirtämällä lähdettiin luonnostelemaan omaa vaatetta, johon mietittiin yksityiskohdat valmiiksi.  Kaavat etsimme käsityölehdistä ja niiden sovittelu ja muokkaaminen on tällä hetkellä osalla menossa. Ensi viikolla olisi tavoitteena päästä leikkaamaan loputkin kankaat ja päästä ompelemaan omia ihania kesävaatteita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti