keskiviikko 14. lokakuuta 2015

7. lk. Tuulin meikkipussi

Ensimmäisillä käsityötunneilla värjäsimme kankaita. Itse värjäsin shibori-värjäyksellä, aurinko-värjäyksellä, kloorivärjäyksellä, teippipainannalla ja tavallisella kankaanpainannalla.

Eniten pidin shibori-värjäyksestä, koska kankaan sitominen langalla oli kivaa, loppu tulos näytti hienolta.

Parhaiten kankaiden värjäys onnistui shibori-värjäyksellä tai kankaanpainannalla. Ne ainakin ovat suosikkejani.

Kankaiden värjäys ja painanta on kivaa, kun kankaan voi värjätä omalla tavallaan.


Ajattelin pussukalle, vaikka ja mitä käyttötarkoitusta, kuten kynsilakoille tai vain epämääräisten lappujen ja muiden tavaroiden säilytyspaikaksi, mutta päädyin kuitenkin siihen, että pussukasta tulee koulun loputtua uusi meikkipussini. Vanha meikkipussini on liian pieni ja sen vetoketju näyttää irtoavan hetkenä minä hyvänsä, joten suunnittelin pussukasta isomman ja sellaisen, joka sopisi meikkipussiksi.

Ennen varsinaista pussukan aloitusta minun piti kutistaa vähän valkoista lakanakangasta ja saumuroin sitä kaksi suikaletta kiinni shibori-kankaaseen ja kankaanpainannalla värjättyyn kankaaseen. Sitten työni vasta alkoi.

Hyvin työssä onnistui siistiltä näyttävä vetoketju. Vaikkakin se on vähän heilahteleva.

Päälykankaiden ja vuorikankaiden asettaminen vetoketjun eripuolille oikein oli varmaan haasteellisinta. Meni se pari kertaa väärin, mutta onneksi ennen ompelua kysyin opettajalta ovatko ne oikein.



Olen tyytyväinen lopputulokseen. Tästä tulee vielä hieno meikkipussi ja tämä on tarpeeksi iso minulle.

Tosin pussukka näyttää vähän hupsulta, koska se on matala ja pitkä, olisin voinut tehdä siitä hieman korkeamman ja lyhyemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti