keskiviikko 7. lokakuuta 2015

7 lk. Sinin käsityöpussi

 Aloitin työni värjäämällä kankaat. Värjäsin kankaitani shibori-värjäyksellä, hedelmäpainannalla ja aurinkovärjäyksellä. Tein palapeli kankaaseen palapelinpalat piparimuotilla, mustan hedelmäpainannan painoin puolikkaalla sitruunalla ja mustalla maalilla. Yhteen kahdesta aurinkovärjäyksestäni tein kuvion sellaisella kankaan palasella. Tein shiborit valkoisesta kankaasta ja sitten solmin siihen lankaa ja värjäsin keittämällä. Omasta mielestä sitruunalla painettu kangas on kaikista hienoin ja parhaiten onnistunein. Kyllä silti muutkin olivat käyttöön kelpoisia.
 Kankaiden värjäyksen ja kuivauksen jälkeen silitin kankaat ja valitsin, mitä niistä haluisin käyttää käsityöhöni. Seuraavaksi tein kaavat työhöni ja leikkasin kankaista sopivan kokoiset. Jouduin ompelemaan päälikankaan sellaiseksi "tötteröksi" samaten vuorikankaat. Ompelin seuraavaksi sopivan kokoisiksi pussukoiksi ja jouduin laittamaan vuori- ja päälikankaan väliin vielä yhden kankaan että työni pysyisi pystyssä. Kun olin tehnyt kankaista pussukat, laitoin ne sisäkkäin ja ompelin ne isksi yhtenäiseksi pussukaksi. Käänsin työni oikein päin ja tein pussin reunaan pienen ompeleen. Lopuksi tein pohjaan pienet kolmiot että pussiin tulisi niin kuin pohja.
Omasta mielestäni työni onnistui ihan hyvin, mutta pohjaan tekemäni kolmiot eivät menneet kovin hyvin, että parannettavaa olisi ollut. Muuten olin tyytyväinen lopputulokseeni. Käytän työtäni pienien tai joko isojaen tavaroiden säilyttämiseen jotka olisi pöydällä, mutta ei silti kaikkien nähtäväksi. Kankaiden värjäys ja leikkaus onnistui minun mielestä paremmin kuin olisin odottanut. Ja koko loppu tulos oli parempi kuin olisin osannus odottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti