lauantai 3. lokakuuta 2015

6.luokkalaisten syksyn aloitus

6.luokan syksy aloitettiin värjäys ja kankaanpainanta pajoilla. Ajatuksena oli päästä luovaan ja innostuneeseen olotilaan sekä heittäytyä inspiraatioon. Aluksi katselimme erilaisia värjäys- ja kankaanpainanta ideoita pinterestistä. Opettaja näytti aurinkovärjäyksen sekä leimasin-ja teippipainannan työtapoja, jonka jälkeen kokeilimme tekniikoita pieniin kangastilkkuihin. Seuraavilla kerroilla kokeiluihin paneuduttiin enemmän ja mietittiin samalla visuaalista ulkoasua.

P
Kankaiden kuvioinnin jälkeen aloitimme suunnittelun. Tehtävänä oli suunnitella itselle tarpeellinen kassi/pussukka, johon omat kankaat soveltuisivat. Ideoita suunnitteluun katseltiin pinterestista ja pohdittiin omaa tarvetta. Suunnittelun apuna käytettiin sanomalehteä, jolla muotoiltiin omaa pussukkaa kolmiulotteiseksi. Sanomalehden avulla oppilaille selkiytyi oman pussukan koko, muoto ja ongelmakohdat. Tärkeänä osana omaa suunnittelua oli myös omat kankaat, joista piti valita sopivat ja omasta mielestä onnistuneimmat kankaat pussukan osiin.
Suunnittelun jälkeen, jokainen teki kaavat sanomalehdestä omaan pussukkaan. Pienryhmissä pohdittiin työjärjestystä ilman opettajan oikeita vastauksia. Tämä aivopähkinä aiheutti kyllä oppilaille harmaita hiuksia.
Tällä hetkellä tunneilla kovasti ommellaan pussukoita ja kasseja ja innostus on kova.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti