perjantai 27. marraskuuta 2015

Huovuttamisen suunnittelua ja tekemistä


Kankaan kuviointien ja erilaisten käsityöpussien omepelmisen jälkeen vaihdoimme hieman talvisempaan työskentelyyn eli huovuttamiseen. Jakson alussa teimme parityöt powerpointilla luonnonkuiduista ja oppilaat opettivat ydinasiat muille ryhmäläisilleen. Opitut asiat kertasimme kahoot-tietovisan avulla. 


Tämän jälkeen perehdyimme erilaisiin huovutustapoihin ja monenlaisiin huovutettuihin tuotteisiin pinterestissä, josta haimme samalla myös inspiraatiota. Kuvissa sanomalehdestä muotoiltuja prototyyppejä, joita oppilaat suunnittelivat pienryhmissä märkähuovutetusta levystä toteutettavaksi tuotteeksi. Ideana oli suunnitella joulumyyntiin tuote, joka menisi hyvin kaupaksi ja joka olisi mahdollista toteuttaa levystä ompelemalla. Ideana oli yhdistää tuotteeseen fantasiaeläintä, jollakin keinolla.







Muotoilutehtävän jälkeen, jokainen lähti suunnittelemaan omaa tuotettaan huovutetusta levystä ja valmistamaan siihen kaavat sanomalehdestä. Kolmiulotteisen tuotteen toimivuutta testailtiin ja työstö ratkaisuja pohdittiin yhdessä. Tämän jälkeen alkoi villojen asettelu sekä itse huovuttaminen. 


Luokkamme märkätila ei riittäisi 16 oppilaalle niinpä levitimme pöydille isot rakennusmuovit ja hyvin sujui työkentely. Huovuttaminen oli monista oppilaista terapeuttista ja kaikki työskentelivät todella ahkerasti eikä ison sotkun siivoaminenkaan aiheuttanut ongelmia. 


Nyt sitten alkoi valmiit huopalevyt jo osalla valmistumaan ja siitä lähtee levystä kolmiulotteisen tuotteen koristelu ja valmistaminen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti